وي به نقش عروسک درآيينها و مراسم ايرانيان اشاره کرد و گفت: اهميت عروسک در ايران همچون صورتک در يونان بود و مردمان هر منطقه از ايران با ابزار مختلف به ساخت عروسک ميپرداختند.
نويسنده کتاب\" نمايشآييني و تئاتر\" همچنين افزود: نقش و مفهوم عروسک در ايران به دو ديدگاه منطقهاي و سنتي آييني تقسيم ميشود و از اين لحاظ تفاوتهاي عمدهاي دارد.
اين استاد دانشگاه با اشاره به کم رنگ شدن نقش عروسک در زندگي مردم امروزي گفت: شناخت خانوادهها از عروسکهاي آييني و سنتي ايران کم شده است، بنابراين برپايي جشنوارههايي چون جشنواره کانون، ميتواند به شناخت خانوادهها و مخاطبان از اين عروسکها کمک کند.
اين پژوهشگر آييني، شناخت عروسکهاي امروزي و استفاده از نقشهاي آموزشي را نيازمند شناساندن نقشهاي سنتي و قديمي آنها به کودکان دانست.
عناصري که هماکنون نگارش کتابي را درباره عروسکهاي ارمني را آغاز کرده است در خصوص اين کتاب گفت: عروسک در کشورهاي شرقي همچون اندونزي، ترکيه، ارمنستان و ايران جايگاه ويژهاي دارد که تأثير پذيرفته از فرهنگ و آيين اين کشورهاست.
خاطر نشان ميشود؛همزمان با روز جهاني کودک، نمايشگاهي از عروسکهاي آيييني و سنتي اقوام ايراني و 17 کشور ديگر در روزهاي 14 تا 18 مهر در مرکز آفرينشهاي فرهنگي و هنري کانون واقع در خيابان حجاب برگزار ميشود.
114/
انتهای پیام/